Sziasztok, Dobai Petra vagyok az SZTE turizmus-vendéglátás szakának hallgatója és a szakmai gyakorlatomat a Best Season által, Rhodes szigetén az ötcsillagos Lindos Grand szállodában töltöttem 2023 nyarán.

Nehéz összefoglalni pár szóban mennyi mindent is adott számomra ez az utazás.., de elsősorban a legnagyobb hatását a komfortzónámból való kimozdulást emelném ki, ami Szandi munkájának köszönhetően könnyedén ment. Előre tájékoztatott minket a kihívásokról amikre számítanunk kellett, és amelyek formáltak minket és tanulhattunk belőle, olyat mint alkalmazkodóképesség, önállóság, kitartás és határozottság. 

Másodszor pedig a szakmai előrelépést emelném ki, bár korábbról rendelkezdtem már tapasztalattal, de újabb szakismeretekre tehettem szert fine dining felszálgóként. Számomra ez hatalmas megtiszteltetés volt, hogy egy ilyen “maitre-d”-től (étterem vezetőtől) tanulhattam a tányérszervíz, a borok és a protokoll világáról. A kollegáimról nem is beszélve, akikkel a lehető legjobb hangulatban dolgozhattam az olykor nehéz napjainkon is. 

Összesítve ez az utazás kiváló tapasztalatot adott számomra, hogy jobban megismerjem önmagam és megbizonyosodjak arról, hogy milyen irányba szeretném folytatni a karrierem, mindamellett, hogy egy bakancslistás álmom vált valóra! 

Köszönöm ezt az élményt Szandinak és Best Season-nek!